Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Our school

Tags

Nappali ellátás

Intézményünkben 2011.november 1-óta ún. Nappali Kórház is működik.

Ennek létrejöttében szerepet játszott az aktív betegellátó jelleg megszűnése, valamint az Angiológiai Osztály jelentős bővítése és a szakrendelések kiemelt fejlesztése. A Nappali Kórház áthidaló megoldást jelent a kórházban történő gyógyítás, ápolás és a szakrendelés keretei között folyó járóbeteg ellátás között.

A Nappali Kórház jelentőségét az adja, hogy a betegek a nap folyamán meghatározott időszakban igénybe vesznek egy adott kezelést, a nap többi részét természetes közegükben, otthonukban, családjuk és barátaik körében tölthetik. A nappali ellátás előnye többek között az is, hogy nem erősíti a betegekben a betegségtudatot, kivédhető így a kórházi bennfekvés okozta pszichés tünetek fellépése.

A Részlegen két OKJ-s felnőtt szakápoló teljesít szolgálatot reggel 7 órától - 15 óráig folyamatosan. Munkájukat diplomás nővér ellenőrzi és egy adminisztrátor segíti.

A gyógyító munkáért egy osztályos orvos /Dr. Márai István/ és az osztályvezető főorvos /Dr. Kiss Zsuzsanna/ vállal felelősséget.

9 db infúziós szék, valamint 10 db automatikusan állítható ágy áll rendelkezésre a betegek teljes   megelégedésére.

A Nappali Kórházba beutalást előzetes házi-orvosi vizsgálatok után a belgyógyászati, kardiológiai, angiológiai, neurológiai, diabetológiai, urológiai, gégészeti, idegsebészeti, nőgyógyászati és bőrgyógyászati szakrendelés irányítja.

A Nappali Kórházon belül belgyógyászati-nappali rész, angiológiai-nappali rész és neurológiai-nappali rész különíthető el.

Az eltelt 5 év alatt az ellátott betegek száma folyamatosan növekszik, naponta átlagosan 25 - 35 beteget látunk el.

Célunk, hogy a betegek a terápiás lehetőséget igénybe véve gyógyulhassanak, úgy hogy az éjszakáikat otthonukban tölthessék.

A színvonalas szakmai munka és az emberközpontú empatikus ellátás eredményeként betegeink elégedettek, gyakori a visszatérő beteg.

Felkészült team várja és fogadja a beutaltakat és mindent megtesz annak érdekében, hogy a kezelések leteltével jó általános állapotban, az ellátással megelégedve távozhassanak.